woensdag 31 augustus 2011

Verkenning

Vannacht heb ik voor de eerste keer in mijn studio geslapen en ik heb een goede nacht achter de rug. De matras is vrij hard maar ik denk dat ik daar na een paar nachten wel aan zal wennen. En de ruime omvang van het bed heeft dat al lang goedgemaakt! Heerlijk om in een groot bed te slapen!

Deze ochtend heb ik nog een aantal zaken in orde gemaakt. Het belangrijkste waren de documenten van de univ. Morgen ga ik voor de eerste keer daarnaartoe en er moesten nog wat papieren worden ingevuld en een aantal documenten worden gekopieerd. Ik ben echt heel benieuwd want ik weet helemaal niet wat er mij te wachten staat. Het enige dat ik weet is waar de univ gelegen is en hoe ik er moet geraken. Maar ik weet niet in welk gebouw ik moet zijn en ook niet om hoe laat ik er word verwacht. Op de website van de univ vind ik verschillende regelingen terug maar ik kan er niet uit afleiden wat nu voor mij bestemd is. Bovendien moet ik me laten registreren op de afdeling voor buitenlandse studenten. De uren waarop die afdeling geopend is, lopen samen met de uren waarop er uitleg zou gegeven worden. Ik heb me dus voorgenomen om vroeg te vertrekken zodanig dat ik eerst kan informeren waar ik nu precies moet zijn en hoe alles in zijn werk zal gaan. Ik kan moeilijk op 4 of 5 plaatsen tegelijk zijn... Ik hoop dat ze me daar wat wijzer gaan kunnen maken!

Vanmiddag ben ik op mijn eentje de stad wat gaan verkennen. Aan de deur van mijn residentie stop buslijn 15. Ik heb die bus genomen en een 20 minuten later stond ik aan Place de la Comédie, het centrum van Montpellier. Ik heb dus eindelijk gezien dat Montpellier meer is dan enkel drukke autobanen en oneindig veel ronde punten. Het komt er eigenlijk op neer dat er twee delen zijn: een modern gedeelte met grote winkelcentra en een historische stadskern. In het moderne gedeelte ben ik binnengegaan in Galeries Lafayette, een gigantisch indoor shopping center. Het onze in Wijnegem stelt echt niets voor in vergelijking met dat gebouw! Daarna ben ik langs een marktje verder gewandeld naar het oudere gedeelte van de stad. Ik ben er terecht gekomen in een wirwar van gezellige straatjes. Ik heb daar wat rondgedwaald en ben daarna weer naar mijn residentie teruggekeerd.

Vooraleer ik echt naar mijn kamer ging, wilde ik graag wat charcuterie kopen. Maar dat was niet gemakkelijk. Na een paar korte babbeltjes met de plaatselijke winkelhouders, kwam ik te weten dat alle beenhouwers in de straat verdwenen zijn. De enige oplossing bestaat erin de bus te nemen, twee halten verder te rijden en dan nog een goede 5 minuten te wandelen tot supermarkt Géant Casino. Het leek mij dan ook niet onoverkomelijk om naar daar te gaan en er vlees en charcuterie te gaan kopen. Maar toen ik terug in mijn studio was, besefte ik dat die route eigenlijk niet echt aangeraden is. Door de warmte op de bus was het vlees al lauw toen ik hier aankwam. Ik moet dus een alternatief bedenken en dat zal niet zo eenvoudig zijn want volgens wat ik hoor is dat de enige mogelijkheid.

Het koken is vandaag gelukt zonder dat de elektriciteit het begaf en de eerste foto's van de stad staan op mijn Facebook.

Nu ga ik eens kijken of er iemand in de "ontspanningsruimte" is want hier op de gang heb ik nog niemand gezien en ik zou wel eens graag iemand aan de haak slagen waarmee ik wat kan praten.

2 opmerkingen:

  1. Femke! Echt leuk om die updates te lezen :-) Wel minder handig dat de slager zo ver is. Nen aanrader: vegetariër worden? Nee fopje, je kan ook gewoon zo'n koelzak kopen, dan blijft uw charcuterie langer fris..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha ik wilde ook zeggen dat je een koeltas moest kopen, dat is superhandig! :)

    BeantwoordenVerwijderen